Sayfa Hızı Denetleyicisi - Page Speed Checker
URL Girin
Whois Sorgulama – Whois Checker Nedir?
Alan adının kayıt altında olup olmadığını, sahibine dair detaylı bilgileri, hangi tarihte tescil edildiğini ve domain süresinin ne zaman dolacağını bu sayede öğrenebilirsiniz.
Ücretsiz bir şekilde kullanacağınız Whois Sorgulama aracı için üyelik şartı bulunmamaktadır. Böylece doğrudan domain ismini yazarak sorgula butonuna bastığınızda en iyi sonuçları elde etmeniz mümkün olacaktır.
Sayfa Hızı Denetleyicisi – Page Speed Checker Nedir?
Page speed checker olarak da karşımıza çıkan sayfa hızı denetleyiciyi kullanarak web sitenizin içerisinde bulunan içeriklerin hızlı bir kontrolü ve analizini yapabilirsiniz. Sayfa hızının ne durumda olduğunu öğrenerek web sitenizi daha hızlı yapmak için nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.
Denetleyicinin vermiş olduğu önerileri dikkate alarak web sitenizi iyileştirebilirsiniz. Böylece kullanıcılar daha hızlı bir web sitesinde gezinme fırsatı bulacağından sayfanız olumlu etkilenecektir. Bu olumlu etkileşim arama motorlarının da dikkatini çekeceğinden arama motoru sıralamalarında üst sıralara yükselmenize ya da bulunduğunuz sırayı korumanıza olanak sağlayacaktır.
Rakip sayfalarla ilgili analizleri yapmak ve karşılaştırmalar neticesinde hangi sitenin daha verimli olduğunu görebilmek için sayfa hızı denetleyicisi kullanabilirsiniz. Böylece ücretsiz bir şekilde faydalanacağınız bu araç ile hızın hangi seviyede olduğunu kontrol edebilirsiniz.
Elde edeceğiniz raporlarda, yükleme süreleri ve hızları açık bir şekilde belirtilecektir. Buna göre yapmak isteyeceğiniz iyileştirmeler sayesinde daha hızlı açılan sayfalara sahip olabilirsiniz. Hiçbir kısıtlamaya maruz kalmadan, gönlünüze göre dilediğiniz kadar web sitesini kontrol etme şansını yakalayabilirsiniz. Böylece beklentilerinizin üstünde bir performansa ulaşabilir ve SEO çalışmalarında daha iyi yerlere gelmeyi başarabilirsiniz.
Sayfa Hızı Denetleyicisi – Page Speed Checker Ne İşe Yarar?
Sayfa hızının ortalamanın altında kaldığını gören kişilerin bazı değişimleri gerçekleştirmesi gerekmektedir. Çok uzun zamanda açılan sayfalara yönelik çalışmaları tamamlayarak daha etkili bir sonuca ulaşabilirsiniz.
Sayfa hızı denetleyicisi ile yapacağınız bu incelemelerin ardından istediğiniz sonucu alamadığınızda görselleri sıkıştırmayı, tarayıcı önbelleğini aktifleştirmeyi, eklentileri azaltmayı ve CSS gönderimlerini optimize etmeyi deneyebilirsiniz.
Hız sorunu yaşamamak için SEO uzmanlarından destek almayı ihmal etmemelisiniz. En sevilen kontrol araçlarından birisi olan sayfa hızı denetleyicisi ile ücretsiz deneyimler sizleri bekliyor olacaktır. Böylece çok zaman almadan hemen açılmasını sağlayacağınız sayfalarınızda organik ziyaretçi trafiğini yoğunlaştırmayı ve arama motorlarında üst seviyelere çıkmayı başarabilirsiniz. A'dan z'ye sayfa açılma hızlarına ve diğer detaylara göz atmak için hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
Google üzerinde iyi yerlere sahip olmak isteyen web sitelerinin, sayfa hızını denetlemeleri gerekmektedir. Verimli bir SEO çalışmasının önemli adımlarından birisi de hızlı açılan sayfalara sahip olmaktır. Böylece üst sıralara çıkma garantisini elde edebileceğinizin altını çiziyoruz.
Kısa sürede açılan web sayfalarının ziyaretçilerden daha olumlu notları aldıkları görülmektedir. Geç açılan sayfaların ise ziyaretçi kaybettiklerine şahit olunmaktadır. Bu nedenle sayfa hızı denetleyicisi kullanarak elde edeceğiniz bilgilere göre iyileştirmeleri gerçekleştirebilirsiniz.
Sayfalarınızda yer alan grafiklerin hangi sürede açıldığını öğrenebilmek için bu aracı kullanmaya başlayabilirsiniz. URL adresini giriş yaparak, onay tuşuna basabilir ve denetleme sonuçlarını elde edebilirsiniz. Karşınıza çıkacak olan grafikte sayfaların açılma süreler ve yüklene hızı gibi bilgilere yer verilecektir
Etiketler:
page load speed ,
web page speed ,
faster page load ,
sayfa hızı denetleyici ,
sayfa hızı ,
hız denetleme ,
web sitesi ,
web sitesi sayfa hızı ,
sayfa hızı denetleme yöntemleri ,
page speed checker ,
Renk Bulucu – Color Picker Nedir?
Çeşitli renkleri kullanarak elde edeceğiniz şemayı beğenmediğiniz taktirde, farklı bir renk seçimi için renk bulucu aracını kullanabilirsiniz.
Seçeceğiniz renklerin kodlarını alabilir ve sitenizde kullanmak üzere değerlendirebilirsiniz. Ayrıca bu araç sayesinde belirli bir URL adresini kopyalayarak, içeriğinde kullanılan renkleri elde etmeniz de mümkündür. Kendi sitenizde veya bir başka web sitesinde yer alan renkleri bu sayede kolaylıkla bulabilirsiniz.