Server Durum Denetleyicisi - Server Status Checker
Enter up to 100 URLs (Each URL must be on separate line)
URL Kodlayıcı – Kod Çözücü – URL Encoder – Decoder Nedir?
Çevrim içi bir şekilde URL kodlayıcı – kod çözücü kullanarak, kodu çözümlemeyi başarabilirsiniz. Bu konuda size yardımcı olacak URL kodlayıcı – kod çözücü ile hareket edebilirsiniz.
URL adresini metin alanına giriş yaptıktan sonra kodlama veya kod çözücü özelliklerinden faydalanabileceğinizin altını çizmekteyiz. SEO araçları içerisinde ilgi gören ve kullanılan bu aracın hızlı çalıştığını vurgulayabiliriz.
Server Durum Denetleyicisi – Server Status Checker Nedir?
Server durum denetleyicisiyle web siteniz içerisinde 200, 301, 302, 307, 400, 401, 403, 404, 410 ve 500 gibi durum kodlarını aldığınızda hangi çalışmalar nedeniyle sorun çıktığının yanıtını öğrenebilirsiniz.
Server durum denetleyicisi, web sitenizin durumlarını kontrol etmek ve sorunlarını öğrenebilmek için faydalı olan araçlardan birisidir. Web adreslerinizin neden kapatıldığına dair fikrinizin oluşması için etkili olacaktır.
Web sitesine sahip olan kişilerin, alanlarının nasıl çalıştığını bilmek istemeleri gayet normaldir. Her şeyin yolunda gidip gitmediğinin yanıtını almak için server durum denetleyicisi ile hareket ettikleri vurgulanmaktadır. Alan adlarını girdiğinizde, karşılığında alacağınız kodların anlamlarını araştırabilir ve buna göre harekete geçebilirsiniz.
Server Durum Denetleyicisi – Server Status Checker Ne İşe Yarar?
Daha büyük bir siteye sahip olmanın hayalini kuranlar için SEO çalışmaları vazgeçilmezler arasında yer alır. SEO'nun bir parçası olan server durum denetleyicisi, düzenli olarak gerçekleştirmek isteyeceğiniz sunucu durumları için kullanmanız yeterli olacaktır. Böylelikle birden fazla sitenin kodlarını inceleyebilir ve çalışma durumları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Server durum kodları sayesinde işleyişin yolunda olmadığı durumlarda nasıl bir çözüm üretmeniz gerektiğine dair fikirlere sahip olabilirsiniz. Sunucu durumlarının takibini ihmal ettiğinizde, başarısız sonuçlara ulaşmanız kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenle sorunlar büyümeden tedbir alabilmek için sık sık kullanmanız gereken araçlardan birisidir. Hemen arızaları algılayan ve güvenlik tedbirlerini almanızı sağlayan bu araç ile daha iyi sonuçlara ulaşabilirsiniz.
Server durum denetleyicisi sayesinde, web sitelerinin online veya offline olma durumlarını görüntüleyebilirsiniz. Bu kontroller sayesinde, durum kodları üzerinde verimli çalışmaları gerçekleştirebilirsiniz.
Web sitenizin kullanıcıları tarafından oluşan trafiğin azalması ya da durması gibi durumların önüne geçmek, trafiği korumak için server durum denetleyicisini sürekli olarak kullanmak, gerektiğinde düzenlemeleri yapmak oldukça önemlidir.
Web sitenizle ilgili sorunları yaşadığınızda tarayıcıda 404 hatasını almanız kaçınılmaz olacaktır. Web sitesine sahip olan kişilerin ya da SEO çalışmasında yer alan uzman ekiplerin, web sitelerin son durumları hakkında bilgi sahibi olabilmek için sürekli server durum denetleyicisi ile hareket etmesi gerekmektedir.
Server durum denetleyicisine tek bir site için ya da toplu olarak URL bilgilerini giriş yaptığınızda faydanıza olacak sonuçlara ulaşabilirsiniz. En çok giriş yaptığınız favori adresleriniz üzerinde kontrolleri hızla gerçekleştirebilirsiniz.
Her bir durum kodunun içermiş olduğu bazı mesajlar vardır. Bunları biliyor olmak, web sitemiz için nasıl bir tedbir almamız gerektiğini anlatmaktadır. Bazı durum kodları şu alt mesajları iletmektedir;
200: Web sayfası iyi durumda.
301: Web sitesi adresi kalıcı olarak farklı bir adrese taşınmıştır. Yeni bir yönlendirme gereksinimi bulunmaktadır.
302: Web sitesi adresi geçici olarak farklı bir adrese yönlendirilmiştir. Bir süre sonra yeniden bu adreste işlem görülecektir.
401: Erişim yetkiniz yoktur.
403: Erişiminiz kanıtlanana kadar sunucudan bir içeriği görüntülemek yasaktır.
404: Aradığınız bilgi web sunucusunda bulunamamıştır.
500: Dahili sunucu hatası. Web sitesi sahibi bu mesajı gördüğü an durumu en erken şekilde normale döndürmesi gerekmektedir.
Etiketler:
check server status ,
my server status ,
status of my server ,
Google Dizin Denetleyicisi – Google Index Checker Nedir?
Google'nin dizine eklediği gönderilerin kaç adet olduğunu öğrenmenizi sağlayan Google dizin denetleyicisi sayesinde işlemleriniz hızla tamamlanacaktır.
Sizler de indekslenen sayfalara ve sayılarına dair detaylı bir şekilde fikir alabilmek için hemen harekete geçebilirsiniz. Google dizin denetleyicisi ile yapacağınız analizlerde, pek çok sayfanın indekslenmediğini gördüğünüzde hızla harekete geçebilirsiniz. Google'nin dizin eklemesini sağlamanız ve site haritanızı oluşturmanız gerekmektedir.